Šių metų vasario 22 dieną įvyko tradiciniai žurnalo „Archiforma“ organizuojami „Geriausios 2018 metų realizacijos“ apdovanojimai. Šis renginys vyksta nuo 1996 metų, t. y. net 23-iąjį kartą. Ir būtent šie apdovanojimai turi išskirtinį formatą: laimėtoją išrenka praėjusių metų laureatai. Šiemet nugalėtojus rinko „Archinovos“ kolektyvas, praėjusiais metais laimėjęs prizą už „GreenHall2“ verslo centro realizaciją.

Architektų komandai „Archinova“ teko išties nelengva užduotis. Redakcija, kaip ir kasmet, pateikė penkis einamaisiais metais realizuotus ir žurnale pristatytus objektus. Į šį sąrašą pateko: viešbutis „Pacai“ Vilniuje. Aut.: UAB „Forma“ (archit. Saulius Mikštas, Rapolas Bėčius, Elvita Šlimienė, Gaudrė Mikštienė, Tautvydas Čaplikas, Andrius Zanevičius, Šarūnas Verbus); SEB bankas, Nemuno g. 3, Kaunas. Aut.: UAB „Architektų biuras G. Natkevičius ir partneriai“ (archit. Gintautas Natkevičius, Adomas Rimšelis, Ronaldas Pučka); MO muziejus Vilniuje. Aut.: „Studio Libeskind“ ir „Do Architects“ (Andrė Baldišiūtė, Sabina Daugėlienė, Domantas Lukšėnas, Dovilė Skrupskelienė, Norbert Tukaj, Aurimas Baužys, Eglė Varapeckytė, Džiugas Karalius, Eglė Skuodaitė, Kasparas Žiliukas); Internamas. M. K. Čiurlionio menų mokyklos bendrabučio rekonstrukcija Vilniuje. Aut.: UAB „Vilniaus architektūros studija“ (archit. Algimantas Pliučas, Ernesta Skukauskienė, Aurimas Syrusas); du namai Turniškėse, Vilniuje. Aut.: Architektūros studija „Plazma“ (archit. Rytis Mikulionis, Paulius Paskačimas). Šie objektai buvo išrinkti dar sausio mėnesį, tad „Archinovos“ komanda turėjo iš tikrųjų pakankamai laiko išanalizuoti kiekvieną iš nominuotų realizacijų.

Į renginį, organizuojamą Lietuvos architektų sąjungos rūmuose, pasitinkant gyvos muzikos garsams, penktadienio vakarą susirinko nemažas būrys kolegų architektų ir besidominčių architektūra žmonių. Renginį pradėjo žurnalo „Archiforma“ vyriausioji redaktorė Greta Trapikienė, vėliau sveikinimo žodžius tarė renginio mecenatai „TechnoNicol“, atstovaujami direktoriaus Justo Razmo, bei generalinio rėmėjo „Jung“ atstovas Vaidotas Bijūnas.

Žinoma, visi laukė ir „Archinovos“ komandos nario Aleksandro Gvildžio pristatymo. Kaip ir kasmet, kiekvienas objektas pristatytas atskirai, apžvelgiant architektūrines, konstrukcines, funkcines charakteristikas. Apžvelgiami objektai sulaukė ne tik pagyrų, bet ir pasiūlymų, įžvalgų dėl tam tikrų sprendinių. Po A. Gvildžio apžvalgos, generalinio rėmėjo „Jung“ direktorius Raimundas Skurdenis, pasveikinęs visus nominantus ir svečius, įsteigė bei įteikė nominacijos „Išmaniausio pastato“ prizą MO muziejaus architektams „Do Architects“.

Paskelbti laimėtojus redaktorė G. Trapikienė į sceną pakvietė Lietuvos architektų sąjungos pirmininkę Rūtą Leitanaitę bei „TechnoNicol“ vadovą Justą Razmų. Šiemet geriausia realizacija buvo paskelbtas viešbutis „Pacai“ Vilniuje. Aut.: UAB „Forma“ (archit. Saulius Mikštas, Rapolas Bėčius, Elvita Šlimienė, Gaudrė Mikštienė, Tautvydas Čaplikas, Andrius Zanevičius, Šarūnas Verbus). „Formos“ komanda buvo apdovanota ir ilgamečių „Archiformos“ bendražygių „Vadasiga“ prizu – išskirtinio dizaino biuro kėde.

„Archiformos“ vardu dar kartą dėkojame mūsų rėmėjams, kurie prisideda prie vienintelio Lietuvoje kultūrinio architektūros žurnalo! Trumpai apie juos:

Mecenatas „TechnoNicol“: tai viena didžiausių statybinių medžiagų gamintojų Europoje, įkurta 1993 metais. Įmonė valdo 53 gamyklas 7-iose šalyse, 18 mokymo ir 6 mokslinius centrus bei 22 atstovybes 18-koje pasaulio valstybių. Savo produkciją „TechnoNicol“ tiekia į daugiau nei 90 pasaulio valstybių.

„TechnoNicol“ asortimentą sudaro stogo dangos ir hidroizoliacinės bei termoizoliacinės medžiagos. Kompanijos misija – dirbti žmonių gerovei, kad jiems būtų šilta ir jauku gyventi savo namuose, bei prisidėti statant tokius namus ir pastatus, kuriuose žmonės būtų laimingi.

Generalinis rėmėjas „Jung“: Vokietijos bendrovė „Albrecht Jung GmbH & Co“ – tai šimtametes tradicijas puoselėjanti elektros instaliacijos gaminių ir išmaniųjų namo sistemų gamintoja. 
JUNG vardas bei prekės ženklas populiarus ir pasaulyje pripažįstamas kaip vienas elektros instaliacijos gaminių rinkos lyderių. Bendrovės produktų paletę sudaro daugiau kaip 7 000 įvairių gaminių. Jai būdinga dizaino įvairovė ir techninių sprendimų gausa leidžia patenkinti visus šiuolaikinės elektros instaliacijos poreikius.

Rėmėjas „Vadasiga“ : įmonėje, įkurtoje 2004 metais, suburtas profesionalų kolektyvas, turintis ilgametės patirties baldų versle. Darbuotojų sukauptos žinios ir patirtis greitai užsitarnavo pripažinimą bei pasitikėjimą tarp klientų ir architektų. Savo klientams siūlome tik aukštos kokybės, išskirtinio dizaino baldus. Profesionalų kolektyvas pateiks Jums restorano, biuro, viešbučio ar sporto centro projektą nuo koncepcinės idėjos iki konkrečių, tik Jums suprojektuotų baldų projekto.

Rėmėjas „Schüco“: įmonė projektuoja ir tiekia sisteminius langų, durų, fasadų, slankiųjų konstrukcijų, apsaugos technikos ir saulės kontrolės sprendimus. Greta šių pažangių produktų, skirtų gyvenamiesiems ir administraciniams pastatams, pastato išorinio apvalkalo specialistas teikia konsultacijas ir skaitmeninius sprendimus visais statybos projekto etapais – nuo pradinės idėjos, projektavimo ir gamybos iki montavimo. Įmonės produktų ir paslaugų asortimentą papildo gamybos įrengimai ir 360° tvaraus gyvavimo ciklas.

Rėmėjas „Unideco“: specializuotas prekybos centras profesionaliems namų kūrėjams po vienu stogu, talpinantis net 33 specializuotus apdailos bei interjero medžiagų salonus. Architektai, interjero dizaineriai bei namus įsirenginėjantys žmonės čia randa ne tik kokybiškų apdailos bei interjero medžiagų, bet ir profesionalių specialistų konsultacijų. Prekybos centras išsiskiria kokybiško asortimento už prieinamą kainą gausa. Unikalus, nes turi savitą formatą – atspindi praktiškumą ir profesionalų požiūrį į namų įrengimą.

Rėmėjas „Domus Lumina“: įmonė, jau 11 metų prekiaujanti aukštos kokybės išskirtinio dizaino langų uždengimais. „Domus Lumina“ gaminiai pasižymi aukšta kokybe, o klientus aptarnauja kvalifikuoti specialistai. Mūsų darbuotojai nuolatos tobulina savo žinias, stebi rinkos tendencijas ir technologines bei dizaino naujienas dalyvaudami tiek Lietuvos, tiek tarptautinėse statybų, interjero ir dizaino parodose. „Domus Lumina“ yra žinoma kaip neribotų galimybių įmonė, pirmaujanti pagal itin platų audinių raštų ir spalvų asortimentą, didelį konstrukcijų ir mechanizmų pasirinkimą, automatikos pritaikymą gaminamai produkcijai, įgyvendinamus projektus. Gamyboje naudojame pažangiausias technologijas, kokybiškas medžiagas ir vartotojui pateikiame šiuolaikines interjero tendencijas atitinkančius gaminius.

Rėmėjas „Beola“: įkurta 1993 metais, savo veiklą pradėjo garsiosios danų kompanijos „Bang & Olufsen“ atstovavimu Lietuvoje. Suradusi rinką kokybiškai garso ir vaizdo technikai, „Beola“ išplėtė savo veiklą. Šiuo metu esamiems ir būsimiems klientams kompanija gali pasiūlyti pasaulinį pripažinimą pelniusių Vokietijos, Austrijos, Skandinavijos ir Italijos gamintojų baldų ir interjerų aksesuarų. Mes siūlome virtuvės, svetainės, miegamojo, lauko, biuro bei kitus visuomeninių objektų baldus, įvairias interjero detales.

Rėmėjas „InSpe“: reklamos studija „InSpe“ – didžiausia ir plačiausią paslaugų spektrą teikianti reklamos agentūra Lietuvoje. Dvidešimtmetė „InSpe“ sukaupė išskirtinę patirtį dirbdama su įvairiais reklamos projektais, yra vertinama ir kitų Europos šalių įmonių.

error: