ArchitektaiNEBRAU (Laurynas Avyžius, Andrius Gabrys, Mantas Jankauskas);

Kraštovaizdžio architektai: Artūras Poškus, Domas Timinskas;

Stiklo grafika: Ieva Žilytė;

Sklypo plotas: 3000 kv. m.

Pastato plotas: 360 kv. m.

Metai: 2016

Vieta: Aukštkiemių kaimas, Klaipėdos rajonas

Nuotraukos: Laurynas Avyžius

“Pastato tūris savo masteliu, proporcijomis, medžiagiškumu gerai įsikomponuoja esamoje aplinkoje. Solidi, skulptūriška betono apdaila tūriškai ištraukiama į pirmą planą, šešėlio linijos stiprina kontrastą tarp tūrių ir medžiagų. Iš pagrindinės gatvės pusės matoma aiški horizontali fasado linija, SPA ir gyvenamosios dalies tūrių sankirta. Fasado apdailos medžiagos: betono plokštės, besiūlės klinkerio plytos.

Pastato erdvės suskirstytos į keturias funkcines zonas: gyvenamoji (virtuvė, valgomasis, svetainė), poilsio-miego (pagrindinis miegamasis su rūbine ir vonia, du vaikų miegamieji ir wc/dušas), SPA zona (jacuzzi ir poilsio patalpa, pirtis, wc ir dušas), garažo ir pagalbinių patalpų zona. Šias zonas jungia erdvus koridorius ir atviras vidaus kiemelis.

Namo viduje kuriama šilta, jauki atmosfera. Naudojamos natūralios ir patikimos apdailos medžiagos: betonas – židinio apdaila, virtuvės grindys; medis – daugelio patalpų grindys, svetainės, virtuvės ir SPA zonos lubos, virtuvės baldai; akmens masės plytelės – koridorius, SPA erdvė, sanitariniai mazgai. Interjere panaudoti tradiciniai lietuviški ornamentai. Židinio betono plokščių apdailoje įspaustas bičių korio akutes primenantis ornamentas, reiškiantis „gyvybės tinklą“. Stiklo menas yra tarsi senovinių lietuviško namo durų su rombų ornamentika interpretacija.”

error: