Gimė 1957 m. Plungėje.

Architektūrą baigė 1981 m. VISI.

Į užsienį išvyko 1998 m.

TRIMONIS

 

  1. Trimonis visiems puikiai žinomas kaip kokybiškos architektūros kūrėjas. Architektas spėja dirbti tiek Vokietijoje, tiek Lietuvoje ir drąsiai gali pasigirti objektų skaičiumi.
  2. Trimonis, baigęs Vilniaus inžinerinio statybos instituto architektūros studijas, kurį laiką dirbo Lietuvoje. Sukaupęs pakankamą žinių ir praktikos bagažą 1998 m. išvyko į Vokietiją. Pakeitęs tik vieną darbovietę, toje pačioje įmonėje dirba iki šiol.

Pasak architekto, įmonė užsiima itin įvairiais objektais – nuo gyvenamųjų namų iki biurų pastatų ir jų interjerų.

Architekto ir jo kolegų kūryboje matomi itin šiuolaikiški ir kokybiški sprendimai. Naudojamos naujos, patvarios medžiagos, daug dėmesio skiriama ne tik architektūriniams, bet ir inžineriniams sprendimams.

Puikus pavyzdys – Lietuvoje suprojektuotas biurų pastatas „Pirklių namai“ („Archiformos“ premija 2011 m.), esantis Gedimino pr. 35, Vilniuje. Išskirtinis fasado sprendimas slepia ir kitą paskirtį – oro cirkuliacinę sistemą: per fasadą šviežiu ir pakankamai drėgnu oru aprūpinami visi aukštai, bendrosios patalpos. Verta pabrėžti, kad A. Trimonis su kolegomis itin daug dėmesio skiria interjerams. Projektuojama iki pačių smulkiausių dalelių, siekiant išlaikyti harmoniją tarp eksterjero ir interjero, kuriamos patogios, jaukios, modernios erdvės. Interjerai neperkauti, dominuoja neaktyvios spalvos: balta, juoda, įvairūs rudos ar pilkos tonai.

Šiuolaikiškas vaizdas kuriamas akcentais, tai rodo tiek gyvenamųjų namų, tiek biurų sprendiniai. Architektai siekia išlaikyti atviras, minimalistines erdves, neapkrauti ir neapsunkinti pastatuose dirbančių ar gyvenančių žmonių.

Architektas A. Trimonis ateities vizijose mato ir tolesnį darbą Lietuvoje, net planuoja grįžti į tėvynę gyventi, kadangi kiekvieną mėnesį darbo reikalais savaitę būna Lietuvoje.

 

Elena Stacevičiūtė

12Masters 140-1NTRIMONIS

error: