Architektė Vaiva Andriušytė

Plotas: 84 kv. m.

Metai: 2016

Vieta: Kaunas

Nuotraukos: Simonas Linkevičius, Vaiva Andriušytė

 

„Šalia Kauno Botanikos sodo esančiame dviejų aukštų bute, pagrindiniu interjero akcentu tapo vonios kambarys. Nedideliame bute vyrauja atviros, šviesios erdvės be koridorių. Daug dėmesio skiriama detalėms, tačiau išlaikomas minimalistinis, švarus interjeras. Pasak architektės V. Andriušytės, voniai dažnai skiriama per mažai dėmesio. Tad ji stengėsi ne izoliuoti, o apjungti bendrą erdvę su vonios kambariu. Vonią ir laiptinę skiriančioje sienoje architektė suprojektavo trijų metrų aukščio vitriną, taip apjungiant šias dvi erdves. Vitrinos stiklas yra padengtas elektromagnetine plėvele, kuri gavusi elektros impulsą, tampa matine. Tad prireikus šiek tiek privatumo, tereikia paspausti mygtuką – langas apsitrauks rūku.“